Untitled
19 mei 2012
week 24: 10 t/m 16 mei

Op 11 mei zijn we naar Mariëlle en Marijn gewandeld. Marijn kan lopen; wat mooi om te zien! Ik ben heel benieuwd hoe Bas zich gaat ontwikkelen; wanneer hij gaat zitten, kruipen en lopen, hoe hij eruit gaat zien, hoe zijn stem zal klinken (hij brabbelt nu natuurlijk wel en af en toe “gilt” hij van plezier), wat hij leuk zal vinden; maar ik ben vooral nu van ieder moment met hem aan het genieten! Mariëlle en ik hebben gezellig gekletst en we zijn daarna samen naar de peuterspeelzaal gelopen om Melissa op te halen. Bas en ik hebben nog een stukje gewandeld en zijn daarna bij Maartje en Eline gaan lunchen. Het heeft veel geregend vandaag, maar het is ons gelukt om iedere keer tussen de buien door buiten te zijn.
Op 12 mei werd ik alvast verrast voor Moederdag: Bas heeft ons tot 08.30 uur uit laten slapen en ik heb een mooi bloemstuk gekregen van Bas! ’s Middags zijn bij het nieuwe huis van Hein en Willemiek gaan kijken. Ze hebben een tijdje terug de keuken geplaatst en het is er niet eerder van gekomen daar te gaan kijken. Ze zijn al een hele tijd met de bouw bezig, maar alles ziet er dan ook erg mooi uit! ’s Avonds heb ik Bas weer gemasseerd.
Op 13 mei moesten we al vroeg op omdat Lars vandaag zijn eerste communie deed. Ik had gisteren al mooie bloemen gehad voor Moederdag, maar ook vandaag hebben Bas en papa me verwend met chocola, puzzelboekjes en een mooi knutselwerk. En papa is creatief geweest: hij heeft zelf deeg gemaakt en daarvan een hartje gemaakt met de handafdruk van Bas erin; dank jullie wel! We hebben Bas al vroeg naar opa en oma Van Aerle gebracht, omdat het ons geen goed idee leek hem mee te nemen naar de kerk. Na de mis hebben we Bas weer opgehaald voor het feest. Het was mooi zonnig weer en ondanks dat het wel wat fris was uit de zon zijn we de hele dag buiten geweest. Bas heeft het vandaag weer goed gedaan; hij heeft een tijdje in de schommelstoel gezeten en heeft boven in de wandelwagen geslapen. Na het avondeten zijn we weer naar huis gegaan. Het was een lange maar gezellige dag.
We zijn op 14 mei bij opa en oma Van Aerle geweest. Daarna kwamen Dorine en Mats op bezoek. Bas was moe van het communiefeest en lag nog in bed toen ze kwamen. Hij is even op geweest, maar was onrustig omdat hij moe was. Toen Bas begon te huilen, huilde Mats mee en toen Mats even laten moest huilen, begon Bas ook weer. Bas viel al gauw weer in zijn bedje in slaap, maar Mats wilde niet meer rustig worden; niet in de box, niet in het wipstoeltje en niet op de arm. Na een kleine anderhalf uur besloot Dorine toch maar naar huis te gaan; hopelijk zijn Bas en Mats de volgende keer wat rustiger. ’s Avonds hebben we samen met opa en oma Van Mierlo bij tante Monique, oom Anton, Esther en Lars gegeten.
Op 15 mei zijn opa en oma Van Aerle op de koffie geweest. Daarna heeft Bas zijn eerste fruithapje gehad (zie “video”)! Hij heeft tot nu toe alleen nog maar borstvoeding gehad en nu kreeg hij vastere voeding van een lepeltje, dus het was behoorlijk wennen. Ik heb erg moeten lachen om de vieze gezichten die hij trok. Veel van wat hij in zijn mondje kreeg, werkte hij gauw weer naar buiten. Morgen proberen we het opnieuw.
Op 16 mei zijn we bij Carina op bezoek geweest. Eerst werd Bas begroet door hun hond Luna, een grote, enthousiaste hond. Carina heeft Luna even aan Bas zijn voetjes laten ruiken om haar wat rustiger te laten worden en Bas vond het wel prima dat er zo’n grote hond zo dicht bij hem kwam. Hij heeft de hele tijd liggen brabbelen en gelachen en wilde niet gaan slapen.
Bas heeft zich weer een paar keer van zijn buik op zijn rug gerold. Hij weet dus nog hoe het moet!








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative